Žadatel o hypotéku

Každý kdo chce žádat o hypotéku, se bere jako takzvaný Žadatel, Pokud chcete být žadatel je úplně jedno jestli jste cizinec nebo občan České Republiky, ale musíte si dávat pozor na dvě důležité věci. 1) Žadatel musí být osoba zletilá tedy osoba starší 18ti let. 2) Pokud jste cizinec můžete být žadatelem pouze pokud máte trvalé bydliště v ČR nebo pokud máte zaznamenán dlouhodobí pobit v ČR, takže pokud jste tu pouze na dovolené na žádost a pozici žadatele můžete rovnou zapomenout.

Žádost 1

Pokud vám tedy je víc jak 18 let, stačí dojít do banky a jít rovnou na celou věc, každá banka bude koukat na vaší (jakožto žadatele) Bonitu neboli schopnost splácení úvěru. Takže první věc kterou je důležité mít je dobrá historie splácení, takže musíte vaší bance prokázat že máte dostatečnou výši přijmu (ať už ze zaměstnání nebo z podnikání). Vždy tedy musíte být prokázán tím že své úvěry a závazky platíte včas, pokud však patříte do tzv. kategorie neplatících můžete na to rovnou zapomenout. Jako další věc je aby jste se s vaší bankou dohodly na tzv. délce splatnosti adekvátního věku. Banky mají totiž jedno důležité pravidlo a to že pokud budete vy jakožto žadatel žádat o daný úvěr, musíte ho splatit do svých cca. 70 let.

Prokázání o vaší platební způsobilosti se ověřuje buď podle daňového přiznání nebo že vy jakožto žadatel podáte všechny vaše vykázané faktury, Pokud jste ale nezaměstnaný musíte předložit jakýkoliv jiný dokument o tom že jste způsobilý ve splácení úvěru, mezi takové dokumenty patří například : pronájem bytu, podnikání nebo jakákoliv jiná činnost při které se manipuluje s penězi a vy v těchto případech jste na těch vyšších pozicích např. majitel, podnikatel na vlastní „triko“, a podob.

žádost 2

Důležité je aby jakékoliv vaše výdaje nepřevyšovaly dané příjmy. Pokud žádáte u amerických hypoték dá se to udělat ještě jiným způsobem a tím je předložení a prokázání příjmů někoho jiného, kdo se poté stane vaším spolužadatelem ( pokud však přistoupíte na toto řešení je potřeba aby jste o tom danou osobu informovaly, protože potom vás daná osoba může obvinit či udat že jste tento krok podstoupily bez jejich vědomí)

Shrnutí : žadatel o hypotéku Americká hypotéka

Takže vy jakožto žadatel o hypotéku musíte splňovat 3 nejdůležitější věci. 1) Osoba starší 18ti let, 2) V případě cizince trvalý nebo dlouhodobý pobit v ČR, 3) Dobrá platební historii a dostatečná výše příjmu

Pokud splňujete všechny tři podmínky měli by jste získat jakoukoliv vhodnou Bonitu.